Zoeken op de website:
Bezoek onze Facebook pagina
Den Helder bruist
Komende jaren wordt er hard gewerkt om van Den Helder een aantrekkelijke stad te maken. Gemeente, stuurgroep stedelijke vernieuwing Zeestad, Woningstichting en particulieren  hebben daartoe allerlei initiatieven genomen die binnen enkele jaren al zichtbaar zullen zijn. Met name de binnenstad zal hier in de toekomst veel van merken. Den Helder wordt de komende jaren nog meer een bezoek waard. Aan het imago dat het in Den Helder alleen maar waait en dat deze stad ver weg ligt komt binnenkort een eind. Er wordt hard gewerkt aan een Citymarketingplan. Met als slogan ‘Den helder Kust de zee’ zijn de eerste stappen naar een bruisend Den Helder gezet.
            
                                
Schouwburg
Ook het verplaatsen van de schouwburg, de bibliotheek en het opknappen van de Beatrixstraat horen bij het plan om Den Helder economisch sterker en aantrekkelijker te maken. Wethouder Bruin: “We leggen een prachtige laan met bomen aan die loopt van de Beatrixstraat tot aan de watertoren. Een groene strook verbindt het nieuwe stadhuis, de Beatrixstraat en Willemsoord met elkaar. Ik vind de tekeningen die er nu liggen prachtig. Ik zie een groen en levendig stadshart ”


Gebiedsontwikkeling haven Den Helder
Nationaal en internationaal heeft de haven van Den Helder zich een belangrijke positie verworven als bevoorradingshaven voor de offshore. Deze positie kan de komende jaren worden verstevigd en uitgebreid. Niet alleen voor de olie- en gasindustrie maar zeker ook voor de offshore windenergiesector.Assorgia-plein
Grote plannen staan in de steigers om in de Spoorstraat een breek te maken ter hoogte van de Spuistraat. Door de sloop van een aantal oude panden  ontstaat een schitterend plein wat qua gezelligheid kan gaan concurreren met b.v het Frijthof in Maastricht.
Actueel nieuws uit onze Binnenstad.
Bulletins met nieuws en weetjes uit de Binnenstad van Den Helder
Binnenstad Bulletin 2013 nr.5 Binnenstad Bulletin 2013 nr.6 Binnenstad Bulletin 2014 nr.1 Binnenstad Bulletin 2014 nr.2
Binnenstad Bulletin 2014 nr3 Binnenstad Bulletin 2014 nr.4 Binnenstad Bulletin 2015 nr.1 Binnenstad Bulletin 2015 nr.2
Binnenstad Bulletin 2015 nr.3 Binnenstad Bulletin 2015 nr.4