Onthulling van de Dubbele Bolder

Onthulling van de Dubbele Bolder

Vandaag was om 14:30 uur de onthulling van de Bolder en de start van de Boldermarkt. Onder grote belangstelling van het Helderse publiek werd het prachtige symbool onthuld door zeven Jutters. Zo wordt onze stad elke dag een stukje mooier! 

Dubbele bolder in de binnenstad; best mooi!

Den Helder – Daar was hij dan, de veelbesproken dubbele bolder in het stadshart. Het nieuwe icoon van Den Helder, althans, daar moet het toe uitgroeien, zo is de steevaste overtuiging van de fans. Of het ooit de Eiffeltoren van het Noordwesten wordt valt nog te bezien, maar bij de onthulling vrijdagmiddag waren de meesten van de vele aanwezigen het er wel over eens: best mooi!

De onthulling had alles mee; mooi weer, gratis ijs, veel volk en vrolijke gezichten. En maar liefst acht Jutters van het jaar die het doek dat er omheen was gewikkeld mochten losknippen. Zeestad-directeur Ferdinand Vreugdenhil hield een kort woordje, waarin hij nog even benadrukte dat het kunstwerk (van de hand van Marc Ruygrok) veel voor-, maar zeker ook veel tegenstanders kent. “En zo hoort het ook bij kunst!”, aldus Vreugdenhil.

Op het kunstwerk ook teksten die met Den Helder te maken hebben. De meest glanzende zijn het belangrijkst, zoals “Allerheiligenvloed 1170”, “Vertrek en thuiskomst bij de Marine” en “Zeestad”. Na de onthulling liepen veel mensen er even onderdoor, werden vele foto’s gemaakt en zochten sommigen voor een goed gesprek het terras van vishandel Boon op. Voor of tegen, mooi of lelijk, juiste plek of niet, wel of geen maritiem icoon. Het zal allemaal wel, vast staat dat er de komende weken ongetwijfeld nog vaak over de dubbele bolder zal worden gesproken.

Bronvermelding Den Helder Actueel

 

 

DutchEnglishGerman
Spring naar toolbar