V&D-pand Den Helder aangekocht

V&D-pand Den Helder aangekocht

Het al jaren leegstaande winkelpand van Vroom & Dreesmann in Den Helder is aangekocht door Helder Vastgoed BV, een dochter van Woningstichting.

Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de corporatie en van het gemeentebestuur in vervulling. Er werd al jaren gesproken over overname maar geruime tijd zat er bij de verkopende vastgoedeigenaar weinig beweging in.

De laatste weken gingen de gesprekken evenwel hard en afgelopen donderdag vond de formele overdracht plaats.

Gevel weg

Wat er precies met het gebouw gaat gebeuren is nog onduidelijk. De komende tijd wordt er gerekend en getekend. Zeker is dat het uiterlijk ingrijpend verandert. ,,Die grote dichte gevel gaat er wat mij betreft af’’, aldus algemeen directeur Robbert Waltmann van Helder Vastgoed. Het gebouw moet een echte blikvanger in de binnenstad worden, verzekert hij.

De begane grond krijgt een commerciële invulling met winkels en horeca, bij voorkeur met terrassen. Erboven komen woningen, zowel aan de voor- als achterzijde van het gebouw. ,,Dat kan, want het is liefst 26 meter diep.’’ Gedacht wordt aan een mengeling van koop- en huurappartementen. ,

Koepel

De markante koepel boven de Beatrixstraat, ooit een grote trekpleister voor bezoekers van het restaurant La Place, blijft zeker bestaan. ,,Je hebt van daaruit geweldig uitzicht op de Beatrixstraat. Dus een combinatie met horeca ligt wel voor de hand.’’

Overigens betreft de aankoop alleen het gebouw van Vroom & Dreesmann, met daarin ook huurders als drogisterijketen Kruidvat. De ruim twintig woningen bovenop het gebouw zijn van Woontij.

Bij de invulling van het pand is Helder Vastgoed gebonden aan regels van het Rijk.

Zo mag slechts een kwart een commerciële invulling krijgen, de overige ruimte moet een woonbestemming hebben.

Concreet betekent dit dat op de begane grond winkels en horeca mogelijk zijn en de verdiepingen erboven ingevuld worden met woningen. Wat er met de kelder gaat gebeuren is onduidelijk.

Het oude V&D-pand biedt een mooie kans om winkels als de Action terug in de binnenstad te krijgen.

Dat zegt wethouder stadshart Lolke Kuipers in reactie op de aankoop van het gebouw. Hij is blij dat het na jaren leegstand weer een prominente rol in de binnenstad gaat vervullen.

,,We hebben hierover al met Woningstichting overlegd en we willen alle medewerking geven om er iets moois van te maken. Ook zullen we kijken hoe we er als gemeente voor kunnen zorgen dat in het souterrain een rijwielstalling komt, want de Beatrixstraat staat nu vol fietsen.’’

Bronvermelding NHD 16 februari 2018

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar