Helderse aanpak binnenstad landelijk voorbeeld

Helderse aanpak binnenstad landelijk voorbeeld

Den Helder – De manier waarop Den Helder de binnenstad opknapt is landelijk niet onopgemerkt gebleven. Op maandag 19 februari is het Retailagenda Wintercongres in Breda. Hét congres over het behoud van levendige winkelsteden. Gemeente Den Helder is een van de speciale gasten op het congres. De Helderse aanpak van het Stadshart is voor het ministerie een voorbeeld voor de rest van het land.

Speciale gast is Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Zij reikt de eerste exemplaren uit van de Vervolgaanpak Retailagenda. Daarnaast tekent zij, namens de partijen achter de Retailagenda een reeks nieuwe RetailDeals.

Wethouder Lolke Kuipers is een van de deelnemers aan de paneldiscussie op het congres. Met enkele andere wethouders spreekt hij over kansen, uitdagingen en leermomenten bij het toekomstbestendig maken van de binnenstad. Ook NPO Radio besteedt maandag aandacht aan het congres. Afgelopen week waren zij in Den Helder voor het maken van radiointerviews met winkeliers en bezoekers van het stadshart. Het item over Den Helder is maandagochtend tussen half 7 en half 9 te beluisteren.

Retailagenda
De Retailagenda is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en betrokken organisaties en marktpartijen die streven naar een gezonde, toekomstbestendige retailsector. Deze partijen hebben menskracht en middelen toegezegd om in ieder geval de komende twee jaar verder te gaan met de uitvoering van de Retailagenda. De Retailagenda houdt zich de komende jaren bezig met vijf thema’s: lokale transformatie, regionale sturing, huurmarkt, de Human Capital Agenda en Kenniscreatie & Innovatie. Deze onderwerpen staan centraal tijdens het congres.

Bronvermelding Den Helder Actueel 16 februari 2018

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar