Parkeerautomaten vanaf morgen 1 december afgeplakt

Parkeerautomaten vanaf morgen 1 december afgeplakt

Den Helder – Het gratis parkeren gaat daadwerkelijk per 1 december in, zo heeft wethouder Odd Wagner woensdag gezegd. De bestaande blauwe zones blijven gehandhaafd en bij de overige plekken in de binnenstad waar nu nog betaald parkeren is, worden de parkeerautomaten donderdag afgeplakt.

Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van een flink deel van de gemeenteraad in vervulling. Het was een van de belangrijkste verkiezingsbeloften van de Stadspartij en ook de ondernemers in de binnenstad vroegen al geruime tijd om deze maatregel. Het gratis parkeren is voorlopig tijdelijk, tot eind 2018.

“In maart worden weer verkeerstellingen gehouden en in april gaan we het gesprek met de raad aan”, aldus Wagner. “Hopelijk blijkt al snel dat het gratis parkeren inderdaad voor extra bezoekers aan de binnenstad en dus extra omzet voor de ondernemers zorgt. Met de raad gaan we bekijken of tijdelijk permanent kan worden en welke oplossingen daar dan voor zijn. In april komt dan ook het Texelverkeer aan bod.”

Bronvermelding Den Helder Actueel

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar