27 oktober 2016 – Bent u al klaar voor Halloween?

27 oktober 2016 – Bent u al klaar voor Halloween?

De Helderse Binnenstad ondernemers maken zich klaar voor Halloween die op 27 oktober 2016 zal plaats vinden in de Helderse Binnenstad.

Griezelen met geesten en demonen tijdens Halloweenmarkt in Helderse Binnenstad.

Den Helder – Tweeenvijftig keer per jaar organiseren de winkeliers in de Helderse Binnenstad op donderdagavond koopavond. Slechts één keer per jaar is dit een avond vol spanning, enge effecten en lopen er op straat heuse spoken en demonen. Dat is de laatste donderdag voor Halloween. Aanstaande donderdag 27 oktober wordt het dus eerst moed verzamelen voordat het richting binnenstad gaat. Om 16:00 u. begint de markt. Daarna kunnen schoolkinderen (het liefst verkleed, red.) vanaf 17:00 u. meedoen aan de Trick or Treat optocht. Daarmee is het Halloweenfeest echter nog lang niet voorbij. In de Kroonpassage kunnen echte durfals vanaf 18:00 u. door het Griezelstraatje op nr. 28. In de straten van de stad lijkt het alsof de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar (zoals de Kelten dachten) terug zijn om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor volgend jaar.

Spookstraatje wie durft.
Met het Spookstraatje begon het een aantal jaren geleden allemaal. In het steegje tussen voormalig Vögele en de drie Boekjes in de Keizerstraat stond jaarlijks een lange rij wachtenden om het straatje in te kunnen. Enge geluiden, vieze slierten in je gezicht, spoken en geesten die plotseling voor je opduiken. Vorig jaar moest in verband met de verbouwing van beide panden een andere plek worden gevonden. Dat werd het lege pand in de Kroonpassage op nummer 28. Voor het team dat het Spookstraatje elk jaar maakt dé ideale plek, want er kan al vroeg met de opbouw worden begonnen. Op 27 oktober zal het straatje nóg weer enger zijn dan vorig jaar. Kinderen mogen papa of mama meenemen, maar die moet niet bang aangelegd zijn.

Trick or Treat met snoep, drinken en leuke prijsjes.

Steeds leuker en spannender worden de Halloweenmarkten in de Helderse binnenstad. Al weken van te voren is het onrustig en treft men in de winkels voorbereidingen om de etalages een spookachtige uitstraling te geven. De Trick or Treat tocht is voor de jongste jeugd een spannende bezigheid. Vanaf 17:00 u. kunnen zij langs zeven winkels in de binnenstad om letters te verzamelen en daarmee het Trick or Treat woord maken. Tot 19:00 u hebben zij de tijd om dat woord op de  Trick or Treat Card in te vullen.

Deelnemers aan de Trick or Treat kunnen de kaarten afhalen bij de TorT-kraam van Intertoys in de Keizerstraat. Daarna gaan zij op pad om bij de geesten en demonen letters te scoren. Daarmee moeten zij het woord maken.  Het wordt een flinke wandeling van Intertoys, langs Xenos, Avanti, Mc Donalds, HEMA, sigaren- en tabakswinkel v.d. Rol en de Bruna, maar bij elke winkel is er voor hen een beloning. Tot 19:00 u. kunnen de Cards weer worden ingeleverd bij de spoken op de Intertoyskraam. Als alle spoken, geesten en demonen zich hebben verzameld bij de kraam doen zij met de kinderen, ter afsluiting van de Trick or Treat, een griezelige spokendans. De wachtende kinderen worden getrakteerd op een glaasje fris en ondertussen worden uit de honderden ingeleverde Trick or Treat kaarten drie prijswinnaars gezocht die het juiste woord hebben geraden.

Lees meer over Halloween bij evenementen

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar