Kramen uit heel Nederland op “best verkopende markt”

Kramen uit heel Nederland op “best verkopende markt”

Den Helder – Ook deze zomer elke dinsdag weer Juttersmarkt in de Helderse binnenstad. Het evenement wordt georganiseerd door de Helderse Ondernemingsvereniging Binnenstad (HOB). Onderdelen zijn de rommelmarkt in het park op het Julianaplein, de diverse kramen in de binnenstad, de straatmuzikanten en het gezellige Breewaterplein.

Volgens de organisatie is het een markt met veel bijzondere kramen en leuke uitstraling. Kramen afkomstig uit onder meer Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Friesland en natuurlijk Noord-Holland. Kraamhouders komen graag naar Den Helder, “omdat het de best verkopende markt is”. Dit komt omdat de klanten makkelijk bij de kramen kunnen komen en niet, zoals op andere drukke markten, nauwelijks ruimte hebben om te lopen.

In de Beatrixstraat staat Marco Couto Martins met zijn kleine koffietruck. Marco, afkomstig uit Portugal, is nu zes jaar in Den Helder en dat bevalt hem heel goed. In september van het vorig jaar is hij begonnen bij station zuid met de verkoop van verse koffie. Toen nog met een generator, maar met hulp van de gemeente heeft hij daar nu zijn eigen stopcontact. Marco heeft bij het station een vaste klantenkring opgebouwd. Ook op de zaterdagmarkt is hij nu een vaste koffieverstrekker. De opstelling in de Beatrixstraat, met de kramen aan een kant, is wat hem betreft verbeterd, omdat alle mensen nu langs een kant voorbij trekken.

Rommelmarkt in het Stadspark (Ad Bak) 04Rommelmarkt in het Stadspark (Ad Bak) 02Rommelmarkt
In het park op het Julianaplein staat de Helderse Jan Lont met zijn bijeengescharrelde handel. De spullen die Jan te koop aanbiedt zijn krijgertjes of zelf gekocht op rommelmarkten. Hij is niet ontevreden over zijn verkoopresultaten, maar het weer speelt wel een belangrijke rol. De eerste kinderrommelmarkt is volgende week, als de vakanties starten. Kinderen die hun handel te koop willen aanbieden kunnen zich opgeven viainfo@hobdenhelder.nl Deelname is gratis!

Lopend over de markt trekt het winkeltje Rejoez, op de hoek Spoorstraat/ Breewaterstraat, de aandacht met zijn bijzondere gerecyclede meubeltjes en schilderijen. Het is het winkeltje van Mai-Lin van Dongen en moeder Inge Dekker. De creatieve en kleurrijke meubels en schilderijen vallen duidelijk op en trekken veel marktgangers naar binnen. Mai-Lin maakt felgekleurde schilderijen en Inge knapt oude meubels op originele wijze op. Richard Verhoef, schoonzoon van Inge, en Angelique Sengers weten van oude houtresten weer aparte meubels te maken. Als bron voor het materiaal wordt gebruikt gemaakt van Marktplaats en kringloopwinkels. Wanneer de materialen niet gebruikt kunnen worden, gaan deze naar de tweedehandswinkel het Boelhuys.

Entertainment
De organisatie laat regelmatig straatmuzikanten opdraven om de markt nog leuker te maken. Je kunt dan oog in oog komen te staan met een zingende matroos in een rubberboot of een accordeonist met een groot masker. Ook zijn de mannen met hun kleine straatorgeltjes van de partij. Op het Breewaterplein wordt op het grote terras live muziek verzorgd door Frans Lewakabessy met band. De Juttersmarkt is tot en met 30 augustus iedere dinsdag te bezoeken.

juttersmarkt-in-den-helder-2016-ad-bak-23-1024x683-1 juttersmarkt-in-den-helder-2016-ad-bak-29-1024x683 juttersmarkt-in-den-helder-2016-ad-bak-30 juttersmarkt-in-den-helder-2016-ad-bak-37-1024x683 juttersmarkt-in-den-helder-2016-ad-bak-41-1024x683

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar