Gratis parkeren per 1 december

Gratis parkeren per 1 december

Den Helder – Het heeft even geduurd, maar per 1 december kan er dan toch in heel Den Helder gratis worden geparkeerd. Een raadsmeerderheid heeft het college woensdagavond die opdracht meegegeven. De motie van Beter voor Den Helder en de Stadspartij kreeg steun van de gehele oppositie en PvdA’er Andries Pruiksma.

De coalitiepartijen CDA, VVD, D66 en PvdA’er Peter de Vrij stemden tegen, maar konden daarmee niet voorkomen dat een meerderheid van de raad wil dat het vrij parkeren nu toch eindelijk eens geregeld wordt. Er wordt al lang over gesproken, het was een van de verkiezingsbeloften van de Stadspartij (die mede daardoor flink winst boekte bij de verkiezingen), maar tot nu toe werd het steeds uitgesteld. Volgens de coalitie gaat het veel geld kosten, maar dat zal links- of rechtsom gevonden moeten worden.

Volgens de indieners van de motie zal het gratis parkeren warm ontvangen worden door ondernemers en winkelend publiek. Elders in het land blijkt dat de invoering bijdraagt aan een beter imago van de stad en bovendien aan een drukker winkelhart. Het college moet uiterlijk 1 september een plan aan de raad presenteren waaruit duidelijk wordt hoe het gratis parkeren gerealiseerd gaat worden.

Tekst Den Helder Actueel Door: Ronald Boutkan Datum:

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar