Big Bazar Den Helder breidt uit naar Keizerstraat

Big Bazar Den Helder breidt uit naar Keizerstraat

DEN HELDER – Big Bazar in de Wezenstraat gaat uitbreiden naar het voormalige pand van Dolcis aan de Keizerstraat.

Aan die kant zal ook de ingang komen. Big Bazar wilde al langer meer ruimte in de binnenstad. Anders zou de prijsvechter, net als de Action zo’n zes jaar geleden, het centrum verlaten. Big Bazar opende in 2010 op de plek waar voorheen de Action zat.

Het pand van Dolcis is aangekocht door de eigenaar van het pand aan de Wezenstraat. Big Bazar huurt straks beide panden die worden verbouwd tot één geheel. Een tussenliggende steeg zal verdwijnen, via een trap zal een nieuwe vluchtweg gerealiseerd worden. De verwachting is dat het pand in oktober wordt opgeleverd en dat Big Bazar voor de feestdagen zal heropenen. De winkel aan de Wezenstraat blijft overigens gewoon geopend tijdens de verbouwing. De ingang aan die kant zal zodra de winkel aan de Keizerstraat opent, wel verdwijnen.

Impuls

,,We waren al lange tijd aan het meedenken over uitbreiding van de zaak’, zegt makelaar Maurice Jongewaard desgevraagd. ,,We hebben bijvoorbeeld ook gesproken over nieuwbouw aan de Beatrixstraat.’’ Jongewaard verwacht dat de invulling aan de Keizerstraat een impuls kan betekenen voor de rest van de winkelstraat. ,,Met name in dit deel staan veel panden leeg. En Big Bazar trekt toch aardig wat klanten. Dit is goed voor de binnenstad.’’

Het winkeloppervlak zal met zo’n tweehonderd vierkante meter uitbreiden naar 650 vierkante meter.

Bronvermelding artikel & foto : NHD  21-6-2016, 13:32 (Update 21-6-2016, 14:22)

Door Marischka de Jager

 

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar