Start verbouwing Hotel Wienerhof na de zomer

Start verbouwing Hotel Wienerhof na de zomer

DEN HELDER – Hoteleigenaar Wijnhold Bos noemt zijn Hotel Wienerhof aan de Parallelweg het ’oubolligste hotel’ van Den Helder. Maar na de zomer komt er een einde aan: vanaf dan wordt het hotel opgeknapt en krijgt het een modernere uitstraling.

Start verbouwing Hotel Wienerhof na de zomer
Wienerhof krijgt er een verdieping bovenop, er komen twaalf kamers bij én de gevel wordt gerenoveerd. Totaal zijn er straks 55 of 56 kamers, zegt Bos. De werkzaamheden worden naar alle waarschijnlijkheid uitgevoerd door aannemersbedrijf L. van der Wal. Het ontwerp van de nieuwe gevel is gemaakt door architect Duco Kapitein van Kapitein Jacobs Kapitein architekten. ,,Ik ben al negentien jaar bezig. Tsja, het duurt wel eens wat lang in deze stad’’, schampert Wijnhold Bos. ,,Het lukte dus maar niet met de gemeente. Ik heb tegen de architect gezegd: ’je gaat je gang maar’. Teken maar wat wel mogelijk is.’’

Huiselijk

En hoewel het niet is wat hij al die jaren oorspronkelijk in gedachten had, is hij blij met het resultaat. ,,Ik wilde een draaiend restaurant boven op het hotel. Maar Duco Kapitein is een heel inventieve man, die heeft echt complimenten verdiend. Wienerhof is het meest oubollige hotel van Den Helder, maar het heeft wel een huiselijke sfeer. Dat gaan we nu wat opwaarderen met de restauratie. We beginnen gefaseerd na de zomer, ik kan het mijn buurman de visboer niet aandoen om in de zomer te beginnen.’’

Voor architect Kapitein was het een traject van anderhalf jaar. ,,Ik ben erbij betrokken geraakt toen de plannen voor het nieuwe stadhuis tot stilstand kwamen. Er moest wel iets met Wienerhof gebeuren, het is toch het visitekaartje van de stad. Al schetsenderwijs en heen en weer sparrend met de ambtenaren zijn we hiertoe gekomen.’’

Het ontwerp is tot stand gekomen op basis van het oude bestemmingsplan Sluisdijk, dat al uit de jaren zeventig stamt. ,,Dit bestemmingsplan trad namelijk in werking op het moment dat het stadhuis en het bijbehorende plan niet meer doorgingen. Het mag daardoor bijvoorbeeld niet meer zo hoog worden en is daarom wat bescheidener in opzet geworden.’’

 

3 Comments

 • Posted 31 mei 2017 Lisabeth Greenman 09:31

  You’re so interesting! I do not believe I have read a single thing like this before. So nice to discover somebody with some original thoughts on this subject matter. Seriously.. thanks for starting this up. This web site is something that’s needed on the internet, someone with a bit of originality!

  http://www.sx.com

 • Posted 10 juni 2017 David Naccarato 22:58

  You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/3sw707/ibfbs_broker_forex_indonesia_yang_terpercaya/

 • Posted 27 juni 2017 Deloris Harsch 06:33

  This is the right website for everyone who really wants to understand this topic. You understand so much its almost tough to argue with you (not that I actually will need laugh out loud). You definitely put a new spin on a subject that has been discussed for years. Wonderful stuff, just excellent!

  http://www.fototest.com

Add Comment

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar